De hortensia als haag

Hij wordt niet altijd zo gezien, maar de hortensia kan uitermate geschikt zijn om een haag mee te vormen. Je combineert de functionele afscheiding van een haag met een prachtige bloemenzee die de hortensia op kan leveren.

Hero

Een haag voor elk seizoen

De hortensiahaag levert elk seizoen prachtige plaatjes op. Natuurlijk geniet je in de zomer van heldere roze, blauwe, witte en groene tinten, maar in het najaar transformeren de kleuren naar prachtige roodbruine herfsttonen. Ook in de winter kan een adembenemend schouwspel plaatsvinden als de verdroogde bloemen de sneeuw vasthouden en de hortensiavorm daardoor weer zichtbaar wordt.

Hero

Een hortensiahaag als afscheiding

De hortensia haag geeft een informele, landelijke sfeer aan de tuin. Afscheidingen tussen terras en tuin of een haag met de buren worden met hortensia’s een stuk fleuriger en speelser.


De haag vereist weinig tot geen snoeiwerk. Je plant ongeveer twee hortensia’s per meter en krijgt zo met weinig moeite een schitterende, volle haag. Maar hoe weet je nu welke hortensia je het beste als haag kunt inzetten?

Hero

Kies voor een hortensiasoort die hoog bloeit

De hortensia moet hoog genoeg bloeien om de haag functioneel te maken. Daarnaast moet de soort beschikken over een stevige steel zodat de vorm en stevigheid van de haag gegarandeerd is. Ten slotte zorgt een hortensia met een vol en rijkelijk verdeeld blad voor een volle basis waarin de bloembollen het beste tot hun recht komen.

Hero

Onze aanbeveling

Van Klaveren Plant heeft met de Everbloom, de Pink Ball en de Blue Ball de perfecte variëteit hortensia voor een haag. Deze soorten bevatten alle eigenschappen die nodig zijn: juiste hoogte, stevige stelen en rijk blad. Bent u op zoek naar een compacte haag? Dan raad ik u Hydrangea 'Together' aan. Dat is onze favoriet!

Everbloom® Red Wonder

Everbloom® Red Wonder

Specials
Hydrangea 'Together' pink

Hydrangea 'Together' pink

Specials
Hydrangea Macrophylla 'Blue ball'

Hydrangea Macrophylla 'Blue ball'

Klassiekers
Ontdek ons assortiment