Misschien wel de beste hortensia aanbieder voor hoveniers

Geef uw klanten de tuin van hun dromen met de prachtige kleuren van de hortensia's van Van Klaveren Plant. Deze winterharde heester bekend om haar rijke en langdurige bloei in de zomer geeft een prachtige sfeer in tuinen en parken en draagt bij aan de biodiversiteit in de directe omgeving.

Hét assortiment Hortensia's voor hoveniers

Snel, makkelijk en voor een goede prijs


Als hovenier wil je mooie producten, snel en zonder gedoe kunnen ophalen, voor een gunstige prijs. Bij Van Klaveren Plant vind je een groot assortiment aan hortensia's voor de tuin. Wij hebben altijd voldoende voorraad, zodat jij meestal direct je bestelling kan ophalen. Heb je liever dat wij het bezorgen, dan kunnen we dat vaak voor je regelen. Wel zo makkelijk! En vanaf NU hebben we de Hydrangea Paniculata óók in ons assortiment.

De veelzijdigheid van de hortensia

Laat je verrassen door haar toepasbaarheid

Langstbloeiende heester van de wereld

Wist u dat, de Hortensiafamilie heeft soorten onder zich, die behoren tot de langsbloeiende heesters van de wereld. De hortensia hoort dan ook in elke tuin! Goed voor de biodiversiteit en waterbalans in de omgeving. Hiervoor hebben we de beste collecties in huis. Zoals Everbloom® voor rijkere bloei in de tuin, of de Hydrangea paniculata.

everbloom.eu voor meer informatie
Picture

De hortensia aan de waterkant

De hortensia is een kleurrijk alternatief voor de anders zo eentonige waterkant. Een talud wordt vaak beplant met eenzijdige grassoorten of bodembedekkers, terwijl de hortensia het hele jaar door een prachtig schouwspel kan opleveren.

Waterkanthortensia's
Picture

De hortensia als haag

Hij wordt niet altijd zo gezien, maar de hortensia kan uitermate geschikt zijn om een haag mee te vormen. Je combineert de functionele afscheiding van een haag met een prachtige bloemenzee die de hortensia op kan leveren. Vergeet niet de rijkbloeiende Pluimhortensia, ook wel de Hydrangea paniculata, deze is ook zeer geschikt als afscheiding of randversiering.

Hortensia als haag
Picture

Vijf tips voor de hortensia

De hortensia is een veel voorkomende heester in de Nederlandse tuinen. Zowel in grote, landelijke tuinen als kleine stadstuintjes en zelfs op het balkon munt de hortensia uit door haar veelzijdigheid. Hoewel de hortensia een sterke en winterharde plant is, zijn er een aantal punten waar je op kan letten zodat zij nóg beter tot haar recht komt.

De vijf tips
Picture

Uitgelicht

De meest beroemde hortensia van Nederland

Geef uw tuin een pluim!

De pluimhortensia, de witte kegelvormige hortensia's. Je ziet ze steeds meer in moderne tuinen van woningen en boerderijen en bedrijven. En dat is logisch. Want deze hortensia is zeer winterhard, rijkbloeiend en is groeit bijna in elke grondsoort. Sinds kort verkrijgbaar bij Van Klaveren Plant. Bestel snel want op=op!

Picture

De Annabelle

Het is een van de meest bekende hortensia’s van dit moment: de Annabelle. Met haar schitterende grote witte bollen tot wel 25 cm groot is het een echte eyecatcher. Vandaar dat ze ook wel de sneeuwbal wordt genoemd. Het is niet gek dat de Annabelle mateloos populair is in Nederland.

De Annabelle

Verzorgen van hortensia's

Alles dat je moet weten over de verzorging van hortensia's

Standplaats en grondsoort

Een goede standplaats zorgt voor jarenlang plezier van een hortensiastruik, de juiste grondsoort zorgt voor een optimaal resultaat en de juiste manier van planten garandeert een stevig begin van een succesvolle hortensia.

Snoeien

De hortensia is erg makkelijk in onderhoud. Een van de voordelen is dat het snoeien van de hortensia niet noodzakelijk is. Toch kan het zijn dat de hortensia te groot wordt of misschien slordig begint te ogen. Dan is het verstandig om de hortensia te snoeien.

Bloeien

De belangrijkste reden dat de hortensia zo’n gewilde plant is in de Nederlandse tuin is de opvallende bloeiwijze. De hortensia, met name de Hydrangea Macrophylla, produceert grote, bolvormige bloemschermen en deze bloeirijke heester is een uitblinker in biodiversiteit!!

Advies nodig?

Govert Buijs
Bel Govert Buijs 06 506 544 74