De hortensia voor aan de waterkant

De hortensia is een kleurrijk alternatief voor de anders zo eentonige waterkant. Een talud wordt vaak beplant met eenzijdige grassoorten of bodembedekkers, terwijl de hortensia het hele jaar door een prachtig schouwspel kan opleveren.

Hero

De waterkanthortensia is zowel cosmetisch als functioneel

Hoewel de hortensia zijn oorsprong vindt in Japan, is hij tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin. Vanwege zijn veelzijdigheid is de hortensia goed in te zetten op allerlei plekken en kan hij naast een cosmetische toevoeging ook functioneel worden ingezet. Het bedekken van de waterkant is hier een voorbeeld van.

Hero

De juiste hortensia voor aan het water

Maar welke hortensia is het beste geschikt voor langs het water? Zeker bij schuine hellingen is het belangrijk dat de hortensia zich stevig kan wortelen. Aangezien de grond richting het water vaak vochtiger is, kan rot in de wortel eerder optreden. De hortensia moet dus een stevig wortelgestel hebben die bestand is tegen deze vochtige omstandigheden.

Hero

Onze aanbeveling

Van Klaveren Plant biedt met de Black Steel collectie en de Pink Ball de perfecte oplossing voor een hortensia aan de waterkant. Deze soort doet het goed op de nattere standplaats en is stevig in zowel steel als wortel.

Hydrangea Black Steel® blue

Hydrangea Black Steel® blue

Black Steel Collectie
Hydrangea Black Steel® pink

Hydrangea Black Steel® pink

Black Steel Collectie
Hydrangea Macrophylla 'Pink ball'

Hydrangea Macrophylla 'Pink ball'

Klassiekers
Ontdek ons assortiment