Het begon allemaal in 1934

Arie van Klaveren (sr.) is begonnen met het vestigen van een kwekerij aan de Hoofdweg. Hij begon destijds met het telen van bloemen en groenten.

In het begin van de jaren '70

Begin jaren 70 begon Arie van Klaveren (jr.) steeds meer het roer over te nemen. Groenten werden er niet meer geteeld, wel rozen en andere snijbloemen. Van Klaveren Plant is dan nog gevestigd op een andere locatie op de Hoofdweg. Deze oude kwekerij op nummer 150 staat er nog wel maar is niet meer in gebruik.

Picture

Eind van de jaren '70

Eind jaren 70 gingen de eerste heipalen de grond in voor de nieuwe kas op locatie Hoofdweg 149 in De Kwakel. Er werd een flinke investering gedaan in een breedkapconstructie van 6000m². Met gerbera's als hoofdteelt en kamerhortensia's als bijteelt ging Arie van Klaveren van start op zijn nieuwe kwekerij.

Picture

De jaren '80

De jaren ´80 werden gekenmerkt door een omschakeling van gerbera´s naar snijrozen. De hortensiateelt nam steeds grotere vormen aan en was dus zeker geen bijteelt meer. Er werden kassen bijgebouwd en het naastgelegen land werd ingericht voor de hortensiateelt. Al snel werd er plantmateriaal geleverd aan kamerhortensiakwekers in heel Nederland. De nieuwste rassen werden in Frankrijk gekocht en in Nederland in productie gezet. Het 'standaard' assortiment werd al snel volledig. Ondanks de toename van de hortensiateelt kende de snijrozenteelt eind jaren '80, met een oppervlakte van 1 hectare, zijn hoogtepunt.

Picture

Begin jaren '90

Begin jaren '90 moest de snijrozenproductie op Hoofdweg 149 ruimte inleveren voor het succes van de hortensia's. 1997 was het jaar dat de laaste afdeling snijrozen geruimd werd. Van dat moment waren de hortensia's dé teelt voor de toekomst!

Picture

Vanaf het jaar 2000

Vanaf het jaar 2000 werd de productie van hortensia's teveel voor de locatie op Hoofdweg 149. Voor de steeds professioneler geworden teelt van tuinhortensia's werd er op verschillende locatie's in de buurt productieruimte bijgehuurd. Uiteindelijk werd er een nieuw perceel gekocht op Hoofdweg 125 voor de bouw van nieuwe kassen met een bijbehorend containerveld.

Picture

Tot 2022 heeft Van Klaveren Plant bestaan uit twee vestigingen met ieder zijn eigen specialiteit. Op Hoofdweg 149 werd de vermeerdering en selectie uitgevoerd. Op Hoofdweg 125 werd jonge planten afgekweekt tot bloeiende tuinplanten. In het jaar 2022-23 is er op locatie Hoofdweg 125 een teeltruimte bijgebouwd zodat alle Hortensia activiteiten onder 1 dak valt. Met de nieuwste rassen uit eigen veredeling en selectie is Van Klaveren Plant in staat om steeds weer prachtige hortensia innovaties op de markt te brengen. En mede dankzij de goede banden met de bakermat van de hortensia, Japan, staat Van Klaveren Plant voor exclusiviteit en innovatie. Nu, maar ook zeker in de toekomst!