exo-skelet van Laevo zorgt voor veel gemak tijdens het snoeien

Van Klaveren Plant heeft geïnvesteerd in een EXO-skelet. Met deze ergonomische oplossing wordt vele werkzaamheden op ons bedrijf een stuk makkelijker. Het bedrijf Laevo heeft ons voorzien van een exo-skelet om de rug te ondersteunen. Op deze manier werken we aan een prettige werksfeer en een beter eindresultaat.

LAEVO exo skeletons
Picture

We bouwen een nieuwe kwekerij!

Van Klaveren Plant maakt nu een grote stap naar een duurzame hortensiateelt. Van Amelsvoort kassenbouw bouwt voor ons een kas en BosmanVanZaal installeert de teeltinrichting met automatisering en watertechniek. Mede dankzij de POP3 subsidie van de Provincie Noord-Holland en de EU maken we grote sprongen voorwaarts om in de nabij toekomst gasloos te gaan telen. In september 2022 zal de produktie van onze jonge planten in deze nieuwe kas gaan plaats vinden.

Picture

in 2022 krijgt de succesvolle Beautensia® een nieuwe look.

Beautensia®, het mooiste Hortensia cadeau aller tijden, verdient een nieuwe stijl. Al 5 seizoenen telen wij de Beautensia® met veel trots. In het Beautensia® seizoen van 2022 zal de veranderingen goed zichtbaar worden. De verpakking wordt gerestyled, de waterdichte pot zal een trendy kleur krijgen en er komen nieuwe kleuren in het assortiment.

Picture

Biodiversiteit staat hoog op onze agenda, doet u mee?

Bij Van Klaveren Plant telen we al jaren Hortensia's. We voelen iedere dag de Natuur in onze kwekerij. De groei, het water en de zon zijn dagelijkse natuurlijke onderdelen in onze kwekerij. We merken ook dat de Natuur voordurend veranderd. Met name de biodiversiteit maken wij onze zorgen over. Fijn dat we een deel van de oplossing zijn, en iedereen kan mee doen. De hortensia behoort tot de meest bloeirijke winterharde heesters van de wereld. Koop deze plant en draag bij aan betere diversiteit. Onze kwekerij gaat een nieuwe kas bouwen. Biodiversiteit zal hoog op de agenda staan!

LEES!: De Green Deal van Europa
Picture

Organische bemesting maakt verdere ontwikkeling door bij Van Klaveren Plant

Van Klaveren Plant heeft ervoor gekozen de weg in te slaan van duurzaam telen en MVO ondernemen. Een van de speerpunten van deze visie is het terugbrengen van kunstmest verbruik. In 2018 begonnen de eerste teeltproeven op kleine schaal om hortensia's te bemesten met organische meststoffen. Samen met Jongkind Substrates bv uit Aalsmeer is er gezocht naar een juiste voedingbalans voor de Tuinhortensiateelt op de meest organische manier. In 2019 zijn de proeven op grotere schaal toegepast bij de opkweek van tuinplanten. In zomer 2020 zijn ook de bewortelingsteelt proeven met organische meststoffen geslaagd. 2021 gaan Van Klaveren Plant een stap verder. Het gebruik van organische meststoffen zal met 30% toenemen en daarbij zal het stikstof gift verder teruggedrongen worden. Het is een grote uitdaging om 100% organisch te telen, maar dit beleid is niet meer weg te denken uit onze duurzame strategie. Kwaliteit staat nog altijd voorop! Het liefst op een duurzame manier. Voor meer informatie check de website van DCM

DCM organische meststoffen
Picture

NIEUW! Hydrangea paniculata (pluimhortensia) in ons assortiment

Jarenlang heeft de normale bolhortensia (hydrangea macrophylla) ons assortiment beheerst. Van Klaveren Plant luistert naar haar klanten en voegen met veel genoegen de populaire witte pluimhortensia toe aan het assortiment. De variëteiten 'Limelight' en 'Kyushu' zullen vanaf voorjaar 2021 beschikbaar zijn voor iedereen. Let wel op=op ;)

Hortensia CollectieTuin in wording

Van Klaveren Plant is bekend om haar grote bijzondere collectie Hortensia's voor tuinen. Daar zijn we trots op, en dat willen we graag met u delen. Daarom heeft Van Klaveren Plant een Hortensia CollectieTuin aangelegd in de zomer van 2020. De collectietuin is ontworpen door Teo van Horssen tuinontwerp. In de zomer van 2023 verwachtten een volgroeide hortensiatuin in de mooiste kleuren en vormen. U bent altijd welkom om de tuin te komen bezoeken ter inspiratie en plezier.

Picture

270 zonnepanelen extra in bedrijf genomen

januari 2018; Door 270 extra zonnepanelen te plaatsen heeft Van Klaveren Plant nu totaal 400 zonnepanelen in bedrijf. Dit is voldoende om een groot deel van onze energiebehoefte te voorzien van deze groene stroom. Duurzaam hortensias koelen om de bloeitijd van deze heester te spreiden. Worden de bijen er ook blij van

Picture

ISO 26000 geeft structuur aan onze visie

Van Klaveren Plant heeft oog voor een betere wereld. We willen de teelt van hortensia's duurzamer maken. ISO 26000 is voor ons de reisgids die zorgt dat we de juiste route bewandelen. Op deze manier proberen wij ook bij te dragen aan een schonere en vriendelijke omgeving voor iedereen. Het meerjarenplan ligt klaar.

Picture

Hortensia's koelen met Zonne-energie

Van Klaveren Plant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het koelen van Hortensia planten. Met het koelproces (1 graad Celcius) simuleren we de winter. Hiermee creëren we bloeispreiding van de Hortensia. Tijdens het zonnige voorjaar vraagt het koelen meer energie. Een logische reden om te investeren in zonnepanelen. Sinds zomer 2018 werkt Van Klaveren Plant deels met zonne-energie om Hortensia's duurzamer te telen. Daar wordt iedereen toch blij van.

Picture