ORGANISCHE MESTSTOFFEN worden in 2019 belangrijkste thema bij teeltproeven

Van Klaveren Plant heeft ervoor gekozen de weg in te slaan van duurzaam telen en MVO ondernemen. Daaronder valt het gebruik van kunstmest. Dat is afgelopen seizoen goed onder de loep genomen. In 2018 is de eerste teeltproef op kleine schaal toegepast om de hortensia's te bemesten met organische meststoffen. Samen met Jongkind Substrates bv uit Aalsmeer is er gezocht naar een juiste voedingbalans voor de Tuinhortensiateelt op de meest organische manier. Deze teeltproef is geslaagd. In 2019 wordt een deel van de tuinhortensia produktie op een organische manier bemest. Het is een lange weg om 100% organisch te telen, maar de eerste stappen zijn gezet. Kwaliteit staat nog altijd voorop! Het liefst op een duurzame manier.

Picture

270 zonnepanelen extra in bedrijf genomen

januari 2018; Door 270 extra zonnepanelen te plaatsen heeft Van Klaveren Plant nu totaal 400 zonnepanelen in bedrijf. Dit is voldoende om een groot deel van onze energiebehoefte te voorzien van deze groene stroom. Duurzaam hortensias koelen om de bloeitijd van deze heester te spreiden. Worden de bijen er ook blij van

Picture

ALBATROS® The Bright New White!

Van Klaveren Plant biedt een nieuwe snijhortensia aan voor de telers die willen innoveren in de witte bloemkleuren. Eindelijk een varieiteit die geen bruine bloemen op loopt, en kan doorkleuren tot prachtige groene tinten. Hydrangea ALBATROS®

Picture

Hydrangea 'Verdi'® genomineerd voor halve finale 'Glazen Tulp' AWARD 2017

Onze nieuwe variëteit snijhortensia Hydrangea macrophylla 'Verdi'® is door bloemenexporteurs en -kenners genomineerd voor de halve finale van de Glazen Tulp 2017 competitie. Jaarlijks wordt De Glazen Tulp AWARD uitgereikt aan de beste snijbloem introductie. Samen met andere nieuwe snijbloemen strijdt de 'Verdi'® voor de eerste plaats. De Glazen Tulp zal uitgereikt worden tijdens de Horti Fair 8-10 november.

Glazen Tulp 2017
Picture

Onze kassen worden verwarmd met groen gas

Sinds 1 maart 2017 verwarmt Van Klaveren Plant alle kassen met groen gas van Pure Energie.nl. Lees meer op de website van deze Achterhoekse onderneming.

Pure Energie.nl

ISO 26000 geeft structuur aan onze visie

Van Klaveren Plant heeft oog voor een betere wereld. We willen de teelt van hortensia's duurzamer maken. ISO 26000 is voor ons de reisgids die zorgt dat we de juiste route bewandelen. Op deze manier proberen wij ook bij te dragen aan een schonere en vriendelijke omgeving voor iedereen. Het meerjarenplan ligt klaar.

Picture

Hortensia's koelen met Zonne-energie

Van Klaveren Plant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het koelen van Hortensia planten. Met het koelproces (1 graad Celcius) simuleren we de winter. Hiermee creëren we bloeispreiding van de Hortensia. Tijdens het zonnige voorjaar vraagt het koelen meer energie. Een logische reden om te investeren in zonnepanelen. Sinds zomer 2016 werkt Van Klaveren Plant deels met zonne-energie om Hortensia's duurzamer te telen. Daar wordt iedereen toch blij van.

Picture

Proud to be a breeder

Van Klaveren Plant introduces new Hydrangeas for Japan, the origin

Zuinig rijden

In oktober 2016 heeft onze vrachtwagenchauffeur Andrew een cursus S95 afgerond met als onderdeel zuinig rijden. Een beter milieu begint immers bij jezelf.

Picture